Missio

Missio

VIISTOKATU
Alun perin Viistokatu oli 100 metrin pituinen kadunpätkä Tampereen Keskustorilla. Se kulki viistosti Tampereen Teatterin edestä Raatihuoneen kulmalle. Monet jatkoivat Kauppakadulle, jota autot ajoivat silloin toiseen suuntaan. Tampereen kaupunki sulki Viistokadun 1900-luvun lopussa.

Tamperelaiset rakastavat Viistokatua. Kaikissa yleisötilaisuuksissa vaaditaan yhä, että Viistokatu pitäisi avata uudelleen. Onneksi sen linjausta pitkin voi edelleen kävellä. Kun Keskustori remontoitiin vuonna 1998, katukivet ladottiin niin, että Viistokatu erottuu… no, viistosti tietenkin.

VIISTOKATU.FI
Tampereen videokanava kunnioittaa vanhaa kunnon Viistokatua ja haluaa vaalia sen muistoa. Kanava haluaa tuoda sen lähelle ihmisiä uudella tavalla. Viistokatu.fi kokoaa yhteen Tampereesta ja sen ihmisistä kertovia videoita, uusia ja vanhoja. Tampereelta ja maailmalta. Suoraa asiaa ja lempeää huumoria, sillä sellainen on Tampere, maailman paras kaupunki.

Sotapäiväkirja 1918 avaa videokanava Viistokadun keväällä 2018. Dokumenttisarja kuvattiin 10 vuotta aiemmin, kun Tampereella vietettiin sodan päättymisen 90-vuotisjuhlaa. Aamulehden kulttuuritoimitus luonnehti Sotapäiväkirjaa silloin internetin ensimmäiseksi dokumenttisarjaksi. Se keräsikin huikeat 42000 katsojaa. Matti Wacklinin kirjoittaman ja Ari Tiihosen ohjaaman rakkaustarinan pääosissa ovat näyttelijät Piia Soikkeli ja Tuukka Huttunen. Lisäksi asiantuntija Timo Malmi selostaa Tampereen taistelut päivä päivältä tasan 100 vuotta sitten ajalta 26.3.–7.4.1918.

Lippulaivanaan Viistokatu julkaisee aloittaessaan vahvasti tamperelaisen lyhytelokuvan Love Hämeenkatu.

Jaa: